Hörapparat bluetooth
Posted on: juni 5, 2016
horapparat bluetooth

Hörapparat kopplat till bluetooth 

Hörapparat bluetooth har utvecklats mycket under de senaste åren och det är mycket bättre nu. Det finns avancerade telefoner som kan kommunicerar via bluetooth med hörapparaten. Mobiltelefoner har fått mycket bättre teknik i sig för personer som har hörselnedsättning. Den nya tekniken innebär att man kan lyssna på radio, musik och svara i telefonen utan att ens röra vid den.

Med bluetooth teknologin har gjort det mycket enklare avseende kommunikation då sladdar inte behövs och många funktioner kan styras genom denna teknik. Man ansluter enkelt och tekniken gör att det låter bra utan sladden. Man arbetar dagligen med att förnya tekniken att bli bättre avseende ljudet och att funktioner som ska göra det enklare för personer med funktionsnedsättning ska ha ett enklare liv.

Vi vill förtydliga några svar som kommit till oss avseende frågor som inte har så självklara svar.

Hörapparater i sortimentet som är lite dyrare 10 000 kr och över kan man säga gör att använda utan sladd dvs med bluetooth, då kan man koppla till iPad och mobiltelefoner och andra enheter kan kan göra livet enklare. Vill man går det att skräddarsy hörapparaten att kommunicera med andra enheter också. Det mesta är en kostnadsfråga. Man kanske vill koppla den till tex tv? Ja tom det går.

Har gratissortimentets hörapparater dessa funktioner?
Svaret är både ja och nej. Dagsläget med de upphandlade gratis hörapparaterna så får man välja antingen eller avseende ovan funktioner. Tex med handsfree eller med mobiltelefonen.

Är bluetooth standard i hörapparater?
Nej det är långt ifrån så, de flesta har inte bluetooth utan det får man betala extra för. Däremot är det ganska vanligt att hörapparaten har möjlighet att bli inkopplade via sk. 3,5 mm plugg vilket gör att man kan lyssna på alla enheter som har ett sånt uttag tex tv och vissa mobiltelefoner.

Finns det olika tekniker eller är bluetooth den enda?
Ja det finns många olika tekniker, de har olika namn och innebär samma funktion dvs att det är sladdlöst. En del tekniker är bättre och en del är sämre. Den vanligaste är bluetooth som man kan säga är standard. En del företag har sina egna tekniker vilket innebär ännu bättre ljud och funktioner än vad bluetooth har. Som sagt mycket av detta är en kostnadsfråga men det mesta är möjligt. Kontakta gärna oss för att få svar på dina frågor.